Pensionist visa/retirement visa

Pensionist visa/retirement visa

Det er jo nok det visa mange af os før eller siden får brug for, når vi beslutter os for at slå os ned herude i Thailand, men før man kan ansøge om dette skal følgende være opfyldt.


1. For at få et pensionist visa er man nødt til at sørge for, at man har et ”non immigrant visum, type O” visa. Det kan man få ved at tage til
ambassaden i København eller konsulatet i Hvide Sande. Hvis man ikke har et ”non immigrant visum, type O”, vil det give problemer, for dette visa ligger til grund for pensionist visa’ et. Jeg fik f. eks. mit ”non immigrant visum, type O”, uden for Danmark, så hvis dette skulle være tilfældet ingen problemer ”non immigrant visum, type O” giver dig et år i Thailand, men du skal hver 3. måned ud af landet, Burma, Laos eller et andet land tæt på, for at få det stemplet igen. der kan også bruges ”non immigrant visum, type O” med single entrance.

Formular til ”non immigrant visum, type O” kan hentes her

prisen for dette visum er fortiden

Visum Type

Varighed af ophold

Pris

Non-Immigrant

Maximal 90 dage fra indrejse

D.Kr. 400,00 per indrejse

Multiple Entries

Maksimalt 90 dage fra hver indrejse

D.Kr. 900,00



2. Før dette visum udløber skal man så i gang med ansøgningen til pensionist visa. Det kræver du er 50 eller derover og følgende skal opfyldes for at få dette.

a. Du skal have en indkomst på 65.000.- Baht om måneden eller 800.000.- baht i banken. Eller du skal ha ve en indkomst på f. eks. 40.000.- baht om måneden, og resten i banken.

Husk hvis du ikke har indtægten på de 65.000.- baht per måned, så skal pengene som før nævnt stå på kontoen 3. måneder før du ansøger igen. Dette er vigtigt, for jeg har været ude for, at nogen har haft store problemer med manglende dage, og har, måtte tage ud af Thailand igen for at få et nyt ”non immigrant visum, type O”

3. Når ovenstående er opfyldt er der så men ikke så meget mere der skal gøres andet end, at kontakte et dansk konsulat eller ambassade herude med sin årsopgørelse for at få verificeret sin indtægt, det koster for tiden 1000 Baht til oversættelse på konsulat/ambassade eller en kopi af sin bankbog hvor indestående på ovennævnte beløb har stået mindst 3 måneder. Kopi af sit pas samt kopi af sit ”non immigrant visum, type O”, som jo er i ens pas også.

4. Det skal lige bemærkes, at man også skal i sin Thailandske bank for at få verificeret sit indestående, ikke bare de 800.000.-/400.000.- men også på andre konti man eventuel har. Prisen for dette varierer fra bank til bank men ca. 150 baht pr konto



Når alt ovenstående er som det skal være, begiver du dig til det emigrations kontor som du er tilknyttet. Dette afhænger jo af hvor du bor, du kan nu hente formularerne på nettet

TM. 7 formular til ansøgning om retirement visa én gang årligt.’

Download her Udfyld det hjemme fra

Prisen for pensionist visa, et er på tiden 1900 baht

Erfaringen her er, at det er en god ting at have en med der kan sproget, for det eliminere eventuelle misforståelser der kan opstå.

Når alt dette er klaret får du dit pensionist visa, og det eneste du fremover skal gøre er, at aflevere
Form 47 som kan hentes her hver 3.mdr.ved personlig fremmøde. Man skal henvende sig i immigrationen, der hvor man har bopæl

Såfremt man ikke personligt møder til 3-måeders mødet, når man har retirement visa, siger loven at man skal indsende papirerne så de er immigrationen i hænde senest 7 dage før 90 dages fristen, og der skal medsendes svarkuvert med 5 baht frimærke. Det anbefales at sende anbefalet

5. skal du rejse ud af Thailand og gerne vil rejse ind igen skal du huske at udfylde

TM 8 formular til ansøgning om re-entry (gen-indtræden) i Thailand, hent det her prisen er på tiden 1900 baht

Formularen skal afleveres personligt hos immigrationen forinden man forlader landet.

Lige et tip eller to fra en kender af systemet

Immigrationen tager imod fotokopierede formularer, og de har direkte sagt at de helst modtager maskinskrevne oplysninger fra visumansøgeren.

Det er begrænset hvad man kan skrive ind i formularerne direkte fra hjemmesiden. Jeg har i stedet skrevet oplysningerne ud på stickers, og ”klistret” dem på formularerne, og derefter fotokopieret dem. Det gør også at jeg ligger med ”masterformularen”, og kun behøver tage fotokopi, næste gang jeg skal bruge en formular.

Den officielle side www.immigration.go.th indeholder også adresser på alle immigrationskontorerne i Thailand, samt tlf. nr.

En anden hjemmeside, der er populær til visa, er www.thaivisa.com , men den indeholder ikke formularerne eller adresserne på immigrationskontorerne.

1. visse immigrationskontorer forlanger helbredsattest, én gang årligt

2 3 måneders meldingerne hos immigrationen, der enten kan ske skriftligt eller ved personligt møde, er gratis. Hvis man er i udlandet, skal man ikke aflevere TM. 47, men der indtræder automatisk en ny 3 måneders frist den dag man igen kommer til Thailand.

2 a Ved ansøgning om retirementvisa, KAN immigrationen forlange at ansøgeren fremviser ren straffeattest, jeg har dog aldrig hørt de har gjort det, men det står i loven.
Når man ansøger om retirementvisa, skal passet have mindst 18 måneders løbetid endnu

3. Det er ligeledes uden betydning, hvor mange måneder man er i Danmark og hvor mange måneder man er i Thailand om året. En person der kun opholder sig 3 eller 6 måneder her, kan således spare udgifter ved at få et retirement visum.

4. indtægts/formueforhold. Indtægten er bruttoindtægt, altså før skat. Jeg mener det er lettest forklaret ved at bruge procenter, hvis indtægtsforholdene opfylder kravet 100 % skal ikke angives noget om formueforholdene i Thailand, hvis t. eks indtægtsforholdet er opfyldt 80 % skal formuen udgøre 20 % af 800.000 Baht, o.s.v.

5. Du kan gå direkte til immigrationspolitiet og få dit retirement visum, når du er kommet ind i Thailand. Så slipper du også for at spilde hele dage og minimumsudgifter på 2.000 Baht til visa-run med dit non immigrant visum, hver 3. måned.


Nu skal det bemærkes, at disse emigrations kontorer mange gange fortolker regler og regelsæt forskellige, men hvis du glemmer dit nordiske temperament, smiler og afventer, ja så er min personlige erfaring, at det faktisk ikke er så slemt endda.

man kan nu få direkte retirement-visa i Danmark, Non immigrant O-a.

se her  Thai Ambasade på engelsk

og her på dansk


 


Skrevet af ad d. 07/08/2009 13:02:18 · 5 Kommentarer · 54391 Fremvisninger · Udskriv

Kommentarer

#1 | Abekatten d. 20/08/2009 23:30:14
Manse ???
#2 | yindee d. 21/08/2009 12:20:32
ja det er manse som har skrevet og sammenfatter artiklen om visa og så har amin lagt den op på siden
#3 | 2 d. 01/09/2009 10:35:19
men hvis du glemmer dit nordiske temperament


HAHAHA
#4 | bamsen d. 22/09/2009 06:00:03
Ok ja mon ikke jeg kan godt bruge de oplysninger
så jeg kan se at jeg skal ha det non imigrant visa næste gang

bamsen
#5 | Abekatten d. 02/12/2009 11:12:05
Var i Chiang Mai i børnenes skoleferie, og mødte en dansker der hverken kunne tale engelsk eller bruge en computer. Jeg fortalte ham om retirementvisa, han var vant til at tage til henholdsvis Burma og Vientiane i Laos hver tredie måned. Han var helt vild med at få et retirementvisa, og jeg fik hans postadresse, og lovede at sende ham materiale, herunder denne websites anvisning på retirementvisa.
Jeg bad samtidig om at han kontaktede immigrationsmyndighederne i Chiang Mai, og det gjorde hans kone. Hun fik oplyst at ansøgnig skulle være indleveret senest 3 uger før udløb af visaet. Det viser igen, at de forskellige kontorer fortolker reglerne forskelligt, derfor er det nok klogt at man altid ringer til det lokale immigrationskontor inden man går derop.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Log ind eller meld dig til.

Ingen vurderinger endnu.

Velkommen til ThaiDK

Siden for dem med interesse i Thailand
For at kunne skrive og deltage i debatten og chatten er du nødt til at være registreret bruger på siden
At blive registreret bruger er gratis Du kan melde dig til ved at klikke HER

Til minde om dem vi har mistet

 Tænd et lys 42 lyser nu
 Seneste fra: up2you

Besøgende

Gæster online: 5
Ingen brugere online

Antal brugere: 654
0
Nyeste bruger:  SaiDam
 99078560 besøg
18862 besøg pr. dag
Siden dannet på: 0.02 sekunder

Madopskrifter

Nyeste opskrifter
Hindbærtærte 8155
GAMMELDAGS ÆBLEKAGE 8950
FROMAGE 8859
surdej 11886
Kylling i Coca-Cola 9118
Populære opskrifter
STEGTE RIS MED ANANAS 24659
Penang curry 23832
Pandekager med fyld. 23725
Hjemmebagt rugbrød 23023
"HVIDLØGSREJER" 19793
Opskriftssøgning
Tilføj/Find en opskrift
Info om opskrifter
Tilføjede opskrifter: 62
Opskrifts-kategorier: 11
Læst antal gange: 352681

Gode Links

Bank foreign currency exchange rates
Immigration Bureau (visa)
Thai to english
Bangkok Post
Danmark Royal Thai Embassy
sas
Wat Pa Dragør
Pantip
Her tryller vi lange links korte.
Thai Air dk
Tradukka Translate
Lær thailandsk tale og skrift.
sven-hansen
God Thai food
C&C Travel

Log ind

Brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke tilmeldt bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Replikboks

Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

nej
15-04-2024 11:40
Næsten opslugt Pludselig forsvandt jorden under en far og en søn på køretur i Bangkok. Flere lokale sprang straks til undsætning. Se det vilde øjeblik her https://ekstrabla.
..197396.ece
XP
12-04-2024 17:41
skippers7 dangerous days' of travelling begin Skipper https://www.bangk.
..ling-begin
nej
10-04-2024 18:56
Jagtet af politiet Politiet har sat en eftersøgning i gang, efter et par nød hinandens kroppe midt på åbent hav https://ekstrabla.
..190199.ece
nej
02-04-2024 11:55
To hunde kom deres ven til undsætning, da en kobraslange sneg sig op på en hund i Thailand SE HER https://ekstrabla.
..175182.ece
nej
01-04-2024 15:17
Kalenderen siger 1. april, men den er god nok: I det nordøstlige Ungarn fastholder og overøser mænd hvert år ved påsketid lokale kvinder med vand se her https://ekstrabla.
..182024.ece
31-03-2024 11:30
Bilisterne fik fart på, da de var på vej over Francis Scott Key Bridge i Baltimore, da et fragtskib var ved at påsejle broen. https://ekstrabla.
..176740.ece
26-03-2024 14:02
24-03-2024 13:10
mortorkeep left anti is back on the road again mortor
FCK
20-03-2024 15:14
griner
nej
19-03-2024 12:08
19-03-2024 09:13
Drama i ferieparadis: Turister overmander betjent https://www.thai-.
..post_58099
nej
18-03-2024 12:59
Vild redningsaktion i Alperne Den italienske redningstjeneste måtte i aktion lørdag den 16. marts, da tre bjergbestigere var strandet i de italienske alper »se med her
16-03-2024 18:13
FCK
11-03-2024 12:56
Vild påstand: Nato-soldater er på plads i Ukraine Den polske udenrigsminister, Radoslaw Sikorski, står bag den overraskende udmelding https://ekstrabla.
..e/10159037
11-03-2024 08:13
UPS...............
...... https://youtube.c.
..ZUQfN_LQsA

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.15 sekunder | 99,078,560 Unikke besøg | jQ Blog