Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Unge advarer mod it-job i Østen
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 23-05-2011 14:42
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3431
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Dansk når der er bedst i thailand svindel og bedragSad det firma får dårlig omtale hele tiden se google link http://www.google...+Terkelsen

Bakuri Software A/S søger lige nu danske telefonsælgere til virksomhedens kontor i Thailand. Men en række tidligere ansatte advarer om elendige arbejdsforhold.

Unge advarer mod it-job i Østen
23. maj 2011 07.00 Penge
- Tør du og kan du mere end de andre?
Med den indledning søger Bakuri Software A/S danske telefonsælgere til virksomhedens kontor i Thailand. It-virksomheden, der servicerer kunder i Danmark, tilbyder med egne ord en "stabil" arbejdsplads, men det er langt fra den oplevelse, flere tidligere medarbejdere har haft.

- Jeg vil ikke ønske, at andre får den samme behandling, som vi gjorde, siger 29-årige Shere Imran Khan fra Odense.
Ingen arbejdstilladelse

Han arbejdede i tre måneder på firmaets kontor i Chiang Mai i Nordthailand, hvor han lavede hjemmesider. I den sidste halvdel af perioden var hans danske kone også ansat på kontoret.

- Vi fik aldrig nogen arbejdstilladelse. Vi fik hele tiden at vide, at det var på vej. Vi fik heller ikke kontrakt på lønnen, og de første gange fik jeg heller ikke en lønseddel, fortæller Shere Imran Khan til DR Nyheder.

Shere Imran Khan havde ikke regnet med, at han skulle arbejde sort, og den manglende arbejdstilladelse gjorde ham og hans kone nervøse.

- Hvis du ikke har en arbejdstilladelse i Thailand, kan det ende med fængsel eller udvisning, siger Shere Imran Khan til DR Nyheder.
Fyret på stedet

Efter tre måneder blev ægteparret kaldt til møde med virksomheden danske ejer, Toke Terkelsen. Her blev de bedt om at acceptere en lavere løn end de cirka 7000 kroner om måneden, der var aftalt. Da parret nægtede at gå ned i løn, blev de begge fyret på stedet.

Parret bad om løn for den seneste måned, samt den flybillet hjem til Danmark, som de var blevet lovet ved ansættelsen, men begge krav blev afvist.

Shere og hans kone havde ikke penge nok til flybilletter, så kun med hjælp fra deres bank kom de hjem til Danmark.
- Ikke et rart firma

En anden tidligere ansat på Bakuris kontor i Thailand fortæller om lignende forhold.
- Det var ikke et rart firma at være i, fortæller 30-årige Christen Stephansen, der arbejdede hos Bakuri Software fra sommeren 2009 til februar 2010.

Christen Stephansen var på forhånd blevet lovet, at der ville blive sørget for de nødvendige dokumenter.
- Han (den danske ejer Toke Terkelsen, red.) lovede på forhånd, at der selvfølgelig ville være arbejdstilladelse, og at virksomheden ville sørge for forsikring. Men det blev konstant udskudt. Der kom aldrig nogen arbejdstilladelse, fortæller Christen Stephansen til DR Nyheder.

Intet på skrift
Lønnen var omkring 7000 danske kroner om måneden. Men Christen Stephansen fik aldrig nogen kontrakt i de omkring otte måneder, han arbejdede hos Bakuri Software i Thailand.
- Der var ikke nogen skriftlig kontrakt. For som han (ejeren, red.) sagde, så var der ikke noget, der var lovligt bindende, når der ikke var arbejdstilladelse. Så den blev udskudt sammen med arbejdstilladelsen, så der var intet på skrift, fortæller Christen Stephansen, der opfordrer alle til at være forsigtige, hvis de overvejer at tage arbejde uden for landets grænser.
Ejer vil ikke udtale sig

Det samme gør Shere Imran Khan. Han og hans hustru har siden sagsøgt Bakuri Software A/S, og efter lang tids juridisk tovtrækkeri har parret fået udbetalt den manglende løn samt kompensation.
DR Nyheder har talt med Toke Terkelsen, der ejer Bakuri Software A/S, men han ønsker ikke at give interview.

http://www.dr.dk/...m?rss=true
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 24-05-2011 02:00
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3640
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

igen igen Bakuri Software A/S mon Toke Terkelsen sover godt om natten ,sikkert nok for ham er det en livsstil at snyde folk

han skulle have og får sikkert også en omgang tæsk en dag af en utilfreds med arbejder ,ok for mig han truer jo selv sine ansatte
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 25-05-2011 08:41
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

en gammel historie som har været oppe på alle thaiforum
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Med tronfølgeren i Østen Den Royale blog 2 07-01-2024 17:38
PET advarer muligvis danske Kina-kritikere om at rejse til Thailand Nyheder på dansk 1 07-03-2021 09:31
Thailands unge protesterer Nyheder på dansk 26 27-11-2020 11:21
Tripadvisor advarer: Nyheder på dansk 1 17-11-2020 18:19
Udenrigsministeriet advarer danskere i Thailand Hele Thailand 3 12-01-2020 14:44

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.18 sekunder | 98,980,214 Unikke besøg | jQ Blog