Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Øjenvidne: "Det kommer til at gøre ondt"
ADM
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-04-2011 06:00
Bruger avatar

Super Administrator

Antal indlæg: 107
Tilmeldt: 26.12.10
 Status: Offline

Massiv regn og mudderskred har ødelagt byer og dræbt mindst 11 personer i Sydthailand.

Mens vandet har væltet ned fra oven, står en hel by i det sydvestlige Thailand nu helt uden vand i hanerne - sandsynligvis i fem dage.

Hele vejen fra vest til øst har kolossale mængder nedbør skabt kaos og utryghed i det sydlige Thailand.

I alt har fjorten distrikter problemer med alt fra oversvømmede veje, mudderskred, lukkede lufthavne og floder, der går over sine breder.

Gratis mad til nødstedte
Ved kysten på østsiden, har kaos også bredt sig med oversvømmelser og mudderskred efter en periode med kraftig regn.

"De lokale restauranter uddeler gratis mad til de uheldige, hvis huse er blevet oversvømmet og ikke selv kan klare det."

Sådan skriver Kristian Olsen, der bor og arbejder som ejendomsmægler i kystbyen Khanom i nærheden af de hårdest ramte områder i Thailand.

Samtidig kæmper regeringen for at få gang i hjælpearbejdet og har blandt andet sat sit eneste nødhjælpsfly ind for at evakuere 1.000 personer.

Huse oversvømmet
Kristian Olsen befinder sig tæt på den hårdt ramte ø Koh Samui, hvor omkring 2.000 turister er strandet på grund af lukkede veje og lufthavne.

Han fortæller, at selvom byens centrum er forholdsvist fremkommeligt, så er der mange lavtliggende områder, hvor huse er blevet oversvømmet og er ubeboelige.

"En del af hovedgaden og nogle andre småveje er også blevet oversvømmet, så man kun kan komme frem med firhjulstrækkere," beretter Kristian Olsen.

Langt værre står det dog til længere mod syg, hvor hans kone så biler bliver skyllet af vejen af vandmasserne.

"Hun måtte vende om og køre tilbage til Khanom," fortæller han.

Mere regn end i regntiden
Normalt regner det stort set ikke på denne årstid, men de seneste to dage har budt på mere nedbør, end der normalt kommer over en hel måned i regntiden om sommeren.

De thailandske myndigheder forventede, at regnen ville stilne af i løbet af nogle dage, men oversvømmelserne har nu varet i en uge.

Stranden ligner en krigszone
Et mudderskred dræbte mandag to munke, der angiveligt var midt i en meditation på en skrænt ved stranden i Khanom.

Ifølge Kristian Olsen ligner stranden nu en losseplads, hvor der roder med tømmer og affald, ligesom der i flere hotelpools svømmer vraggods fra skibe, affald og træ rundt.

"Det minder mig faktisk om, da tsunamien ramte Phuket i 2005, hvor jeg boede dengang," lyder det fra Kristian Olsen.

Han fortæller, at han og de andre indbyggere samler regnvand ind, som de laver mad af. De personer, der er blevet hjemløse, får lov til at bo på gratis hotelværelser.

En sø i baghaven
Henrik Enevoldsen, en dansk caféejer i den sydvestlige by Krabi, fortæller, at der er opstået en 60-70 centimeter dyb sø i hans baghave.

"Det er altså en stor sø. Jeg har aldrig set noget lignende før," fortæller han over telefonen til jp.dk.

I hans by er vandværkets pumper blevet oversvømmet, og hele byen står uden vand. Det vil sandsynligvis vare fem dage, før pumperne kan blive repareret.

"Det kommer til at gøre ondt på mange, at vi ikke får vand før om fem dage," siger han.

Ligeledes har flere byer stået uden el, hvilket dog ikke længere er tilfældet for Krabi.

Ubekræftede mudderskred
Den store usikkerhed omkring lufthavnens funktion har fået mange turister i byen til at ombooke flybilletter til byen Phuket, hvor adgangen til lufthavnen fungerer som vanligt.

Henrik Enevoldsen fortæller også, at en landsby på ca. 300 indbyggere er blevet begravet i mudder, og myndighederne arbejder nu på at officielt at kunne bekræfte mange mudderskred i området.

Landets premierminister, Suthep Thaugsuban, anslår ifølge BBC, at omkring én million mennesker er blevet berørt af oversvømmelserne.

TV: Se det vilde regnvejr i Thailand http://jp.dk/jptv...385557.ece

LÆS OGSÅ: Voldsom regn hærger thailandske ferieøer http://jp.dk/udla...385405.ece

kilde http://jp.dk/udla...ece?page=1


------------------------------------------------------------- ------------------------- ----------------- ------------------------------------------

Alle danskere uskadt efter regn i Thailand
Udenrigsministeriet har talt med knap 30 danskere på oversvømmede thailandske øer. Alle har det godt

Ikke mere end et irritationsmoment på ferien.

Sådan beskriver Udenrigsministeriets Borgerservice situationen for de knap 30 danskere, man har været i kontakt med efter oversvømmelserne på ferieøer i Thailand.

- Der er ingen meldinger om tilskadekomne danskere, slår kontorchef Inge Durrant fast over for Ritzau.

Hun fortæller, at danskerne nu venter på at komme fra eksempelvis øerne Koh Samui og Koh Tao, der ligger i Den Thailandske Bugt. Her har kraftige regnskyl hærget flere dage i træk.

På nuværende tidspunkt kan lufthavnene ikke anvendes, ligesom det ikke er muligt at sejle fra øerne.

De knap 30 danskere, som Borgerservice har talt med, har selv ringet hjem. Inge Durrant forventer at høre fra flere danskere i området de kommende dage.

Mindst 11 personer er omkommet under de voldsomme oversvømmelser i det sydlige Thailand.

kilde http://ekstrablad...528726.ece


----------------------------------------------- ------------------------------ --------------------------------------------------------
Dansker fanget i Thailand: Der er døde dyr i gaden
Kloakker er oversvømmet i ferieparadiset Koh Samui i Thailand, der ikke er så paradis-agtigt lige nu. Men nu er strømmen kommet tilbage
Normalt holder turisterne sig langt væk fra gadekøkkenerne i Thailand af frygt for at tilbringe ferien på toilettet.

Men efter det voldsomme regnvejr har gjort strømmen usikker og lukket både butikker, restauranter og hæveautomater i Thailand, er der kronede dage i gadekøkkenerne, der kører på gasblus.

Det har regnet heftigt i en uge nu, og danskere på eksempelvis øerne Koh Samui og Koh Tao, der ligger i Den Thailandske Bugt, er fanget, fordi både færger og fly ligger stille.

I eftermiddag kom strømmen dog tilbage, og ekstrabladet.dks journalist på ferieøen Koh Samui, Thomas Gösta Svensson, fortæller, at det ikke er sådan, at man risikerer livet ved at gå ud. Det er blot et irritationsmoment, at ens bevægelsesfrihed er stærkt begrænset.

Affald og døde dyr
Han bor på hovedgaden i Lamai Beach, der ligger rimelig lavt, så kloakkerne er oversvømmet.

- Det værste er den en til halvanden meter vand, der ligger i gaderne. Det er grumset, og der flyder døde dyr og affald nede i det, siger Thomas Gösta Svensson.

Han startede sin ferie med at meditere i et kloster, og nu var planen, at han skulle ud og lave noget aktivt og få noget sol. Men det har lange udsigter.

Han har mødt danskere på gaden, der har snakket om, at deres ferie er ødelagt, fordi de i vid udstrækning er fanget på hotellet. Ifølge Bangkok Airways er godt 2000 personer, de fleste turister, strandet på Koh Samui, mens knap 1000 venter i Bangkok for at komme til øen.

- Det er meget begrænset, hvad du kan foretage sig. Der er mange hoteller i Lamai Beach, der er sådan nogle honeymoon-hoteller, så det er måske ikke den bedste start på ægteskabet, siger Thomas Gösta Svensson med et grin, der viser, at han trods alt ikke helt har mistet modet.

Men selvom turisterne mest oplever ærgelsen over at få smadret ferien, er det alvor for lokalbefolkningen. Mindst 11 personer er omkommet under de voldsomme oversvømmelser i det sydlige Thailand. Der er ingen meldinger om tilskadekomne danskere.

kilde http://ekstrablad...528910.ece
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Warlock
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-04-2011 07:44

Bruger

Antal indlæg: 84
Tilmeldt: 17.09.10
 Status: Offline

En sø i baghaven
Henrik Enevoldsen, en dansk caféejer i den sydvestlige by Krabi, fortæller, at der er opstået en 60-70 centimeter dyb sø i hans baghave.

"Det er altså en stor sø. Jeg har aldrig set noget lignende før," fortæller han over telefonen til jp.dk.

I hans by er vandværkets pumper blevet oversvømmet, og hele byen står uden vand. Det vil sandsynligvis vare fem dage, før pumperne kan blive repareret.

"Det kommer til at gøre ondt på mange, at vi ikke får vand før om fem dage," siger han.

Ligeledes har flere byer stået uden el, hvilket dog ikke længere er tilfældet for Krabi.

Min veninne fra Krabi er nabo til Henrik, hun fortalte mig på FB, at hun aldrig her set noget ligende i Krabi, mht. oversvømmelser mm.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sol
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-04-2011 10:06
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 248
Tilmeldt: 09.11.09
 Status: Offline

flere nyheder

Thailands hær evakuerer turister

Over 700 turister og lokale er i dag blevet evakueret fra forskellige ferieøer i det sydlige Thailand, der er ramt af af oversvømmelse efter flere dages voldsomme regnskyl.
Fire af den thailandske hærs helikoptere var i aktion og fløj turister og lokale væk fra blandt andet øen Koh Tao. Øen er ved at løbe tør for mad, rent vand og andre fornødenheder.
De udenlandske turister er nu blevet indkvarteret på den thailandske flådes krigsskib Chakri Naruebet der ligger for anker tæt på øen. Her skal de opholde sig indtil uvejret er drevet over. I øjeblikket er al færgetrafik i området indstillet. Regeringen i Bangkok siger dog, at trafikken bliver genoptaget torsdag.
Også flytrafikken til og fra området er ved at komme i gang igen, men der går endnu en dag eller to, før trafikken er normaliseret.
Uvejret fortsætter
Meteorologer forudsiger at det voldsomme uvejr, der betegnes som usædvanlig for årstiden, fortsætter de næste to dage.
Indtil nu har oversvømmelserne kostet mindst 21 mennesker livet, mens over en million mennesker er ramt af uvejret.

Se video her.: http://nyhederne....ister.html
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Siamese Stone Unveils Exclusive "Island Collection" in Phuket Fri debat: Pattaya 1 24-01-2024 12:35
Havets Vagabond - Finn "Sømand" Hansen Film, bøger etc 1 03-06-2023 19:39
Mand kommer i slås kamp med aber Nyheder på dansk 1 03-04-2023 17:52
Jens "The Beast" Film, bøger etc 3 03-02-2023 16:28
Regeringen vil gøre det nemmere at få udenlandske ægtefæller til Danmark Visa til Danmark 1 31-01-2023 13:36

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.18 sekunder | 99,110,259 Unikke besøg | jQ Blog