Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Forbudt kærlighed - Historien om hvordan dansk udlændingepolitik kørte af sporet af Andreas Steenber
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2021 19:05
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2961
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

www.thai-dk.dk/uploads/2021.09.07-forbudt-kaerlighed.jpg

Forbudt kærlighed
- Historien om hvordan dansk udlændingepolitik kørte af sporet
af Andreas Steenberg


Hvordan gik Danmark fra ukritisk at tage imod indvandrere til i dag at have en af verdens strammeste udlændingelove? Hvordan gik det til, at danske statsborgere ikke længere kan være garanteret et familieliv i deres eget fædreland med den, de elsker? Andreas Steenberg, politisk ordfører i Radikale Venstre, har gjort det til sin politiske mærkesag at ruske op i en dansk udlændingepolitik, der i løbet af de seneste årtier kun er blevet strammere med den tidligere integrationsminister Inger Støjbergs kagefejring af stramninger som det mest lysende eksempel på den hårde kurs.

Foruden Andreas Steenbergs eget bud på fremtidens udlændingepolitiktager bogen dig tilbage til tilblivelsen af Danmarks første udlændingelov fra1983, der fik vidtrækkende konsekvenser for hele samfundet. En naiv og yderst lempelig lov, der siden har hjemsøgt Radikale Venstre, selvom partiet slet ikke var med i den daværende politiske aftale.

Fortællingen giver et unikt indblik i fireårtiers politisk kamp om den danske udlændingelov med et særligt fokus på, hvordan danske statsborgeres ret til kærlighed med ikke-EU-borgere er blevet indskrænket. Andreas Steenberg gennemgår de politiske milepæle og krydrer det med interviews meddanske statsborgere, der er kommet iklemme af loven. Det er historien om, hvordan danske statsborgere i deres eget fædreland bliver ramt af Forbudt Kærlighed.

Udgivelsesdato: tirsdag den 7. september 2021

Henvisninger:

»(Saxo)Forbudt kærlighed

»Boglancering:_FORBUDT KÆRLIGHED (Facebook)

»Andreas Steenberg (Facebook)
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-09-2021 17:01
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2961
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Radikal profil erkender naiv udlændingepolitik

»Den store ulykke ved 1983-loven var jo, at mit parti, Socialdemokratiet og venstrefløjen anså alle disse mennesker (dem, der kom til Danmark som flygtninge, red.) for ofre, som man ikke kunne forvente noget af. Højrefløjen syntes, at det at integrere sig var den enkeltes eget ansvar. Meget firkantet sagt gjorde man sig derfor ingen tanker om, hvordan de skulle blive integrerede,« siger Andras Steenberg.

Samtidig mener han, at stramningerne på udlændingeområdet på ét område er gået for vidt.

Ifølge Andreas Steenberg er det blevet for svært for danske statsborgere, som forelsker sig i en udlænding, at slå sig ned her i Danmark med den, man elsker.

I 2018 involverede Andreas Steenberg sig i kampen for at få den dengang 13-årige pige Mint og andre udviste børn tilbage til Danmark.

Børnene var blandt andet blevet udvist på deres tilknytning til Danmark på ansøgningstidspunktet, hvor de som regel først lige var ankommet til Danmark, idet de var født i et andet land, men kom hertil efter at deres mor eller far fik familiesammenføring efter at være blevet gift med en dansk statsborger. Derfor havde børnene som regel ringe tilknytning til Danmark og blev afvist.

»Der er jo tale om danske statsborgeres familie. Vi kan ikke tage thailænderes børn til Danmark, men vores egne statsborgeres familie skal vi ikke behandle på den måde,« fortalte Andreas Steenberg til B.T. dengang.

Ni af ti, som får afslag på familiesammenføring med en ægtefælle fra udlandet, er i dag af dansk oprindelse.

»Læs nærmere på: BT
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Jubilæumsbog fra Dansk-Thai Forening Alt mellem himmel og jord 1 10-10-2021 21:23
48 timer - Købt fri til kærlighed Skik og brug 26 03-07-2021 10:18
Senator, ulandsarbejder, dansk ambassadørfrue, arkæolog. Alt det andet 6 07-02-2021 12:23
Dansk mand anholdt i Pattaya Nyheder fra Pattaya 4 24-01-2021 08:08
Fængslede thailandske kvinder syr for dansk tøjfirma Nyheder på dansk 2 21-01-2021 19:45

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2021 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.18 sekunder | 62,157,989 Unikke besøg | jQ Blog