Trin nr. |
Gøre hvad |
1 |
Mandelmørdej |
2 |
Bland smør, flormelis, mandelmel og salt sammen i en skål. Du kan enten smuldre det med fingrene, eller køre det i en foodprocesser, til det ligner smuldret sand. |
3 |
Tilsæt og æg bland. |
4 |
Tilsæt til sidst mel og kartoffelstivelse og bland. |
5 |
Rør rundt til dejen samler sig. Den skal ikke overæltes, blot lige samle sig. Læg dejen på køl i ca. en time. Rul dejen tyndt ud (ca. 2-3 mm) og skær den til, så den passer til din tærteform. |
6 |
Tryk dejen forsigtigt ned i formen, og sørg for den sidder godt rundt i hele kanten. Brug gerne en perforeret tærteform. Hvis ikke du har en perforeret tærtering, skal du huske at smøre din form med lidt smør og mel samt, prikke huller i bunden og blind-bage den med bagepapir og tørrede ris eller bønner. |
7 |
Læg tærten på frys i ca. 20 minutter, før de skal bages. |
8 |
Tænd ovnen på 175 grader varmluft. |
9 |
LAV DIN MANDELMASSE IMENS |
10 |
Sørg for smørret er blødt, og at æggene er ved stuetemperatur. |
11 |
Bland sukker, mandelmel, fintrevet marcipan, smør og salt sammen i en skål, til det lige er blandet sammen. |
12 |
Tilsæt ægget til sidst, og vend det sammen lige så massen samler sig. Du kan med fordel putte massen i en sprøjtepose. |
13 |
Bag din tærter på en perforeret metal bageplade, hvis du har en. Men du kan også sagtens bruge en almindelig bageplade m. bagepapir i ovnen i ca. 15 minutter, eller til dejen LIGE begynder at se dejligt lysebrun og karamelliseret ud. |
14 |
Tag tærten ud af lad den stå i fem minutter og afkøle lidt. Fjern den fra formen, og pensl ydersiden af tærterne med din æggeblomme/fløde blanding. Det giver en vildt flot farve og 'shine' til dine tærter. Men kan udelades. |
15 |
Fordel din mandelmasse i bunden af tærtedej, og bag videre i 5-10 minutter, til de ser lysebrune og bagte ud. |
16 |
Lad kagen afkøle helt, og pynt sirligt med friske hindbær ovenpå! Drys eventuelt med flormelis og server med creme fraiche. |
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.
Log ind eller meld dig til.
Ingen vurderinger endnu.