Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Skibsfart : Åbent brev til det danske samfund
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-01-2012 02:41
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3433
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

et, syntes jeg, meget vigtigt brev, send det til dine venner, send det til politikerne, send det til gud og hver mand

manden har ret samfundet burde sætte en effektiv stopper for piraternes hærgen.

samfundet kan hvis de vi


Torsdag 12. januar 2012 kl: 10:46
Fhv. navigatør Poul Erik Larsen har på årsdagen for gidseltagningen af Leopards seks mand store besætning begået endnu et åbent brev. Denne gang adresseret til hele det danske samfund, med en opfordring til at sætte en effektiv stopper for piraternes hærgen.

I dag er det et år siden min tidligere kollega, kaptajn Eddy Lopez og hans besætning, blev taget som gidsler af somaliske pirater. De har, sammen med mange andre nationers søfolk, måtte lide under de somaliske piraters uhyggelige forbryderiske jagt på penge. Lide afsavn, og leve i omgivelser de ingen indflydelse har på. Leve under uhygiejniske og sundhedsfarlige forhold, man har svært ved at forestille sig. Og, absolut ikke mindst, være underlagt nogle khat tyggende, og på andre måder uligevægtige forbryderes luner. Det kan knække selv det stærkeste menneske, både fysisk og psykisk.

Gidseltagning er en forbrydelse af værste skuffe, en modbydelig handel med uskyldige menneskers liv, kun for at tilfredsstille nogle feje forbryderes trang til penge. For gidslerne, og deres pårørende, betyder det i mange tilfælde et ødelagt liv, eller i bedste fald, et liv med mange traumer i resten af deres levetid.

Derfor er det absolut tvingende nødvendigt at det danske samfund træder i karakter, og nu gør noget for at redde gidsler fra deres helvede. Det kan ikke være rigtigt, at landets udenrigsminister står frem på landsdækkende Tv, og proklamere at gidslerne sandelig ikke er et regeringsanliggende. Det er den mest tåbelige og absurde bemærkning jeg har hørt til dato. Selvfølgelig er gidslernes skæbne den danske regering problem. Det er vores alles problem, og nu må det være tiden, hvor der gøres noget effektivt for at komme problemet med denne vanvittige form for handel med uskyldige mennesker til livs.

Dansk søfart har gjort meget for at sætte en stopper for kapringer af danske skibe. Det er i form af f.eks.. former for sikring, og sidste tiltag er bevæbnede vagter ombord. Regeringen har også bidraget med tilstedeværelse af flådeenheder, som udfører et stort arbejde for at beskytte skibsfarten.

Men hvad det lovmæssige tiltag angår, virker regeringer på det nærmeste handlingslammet. Det hjælper ikke meget, at et dansk krigsskib fanger en flok pirater, for derefter at blive nød til at løslade dem igen på grund af manglende lovgivning til at straffe disse pirater. Det virker fuldstændigt absurd, og giver offentligheden det indtryk, at det er nyttesløst at fange dem. Samtidig udsættes gasterne på krigsskibet for en ”latterliggørelse”, de absolut ikke har fortjent.

At dansk lovgivning ingen berettigelse har overfor piratproblemet er et faktum. Derfor må der oprettes en international piratdomstol, som tager hensyn til disse helt specielle faktorer der spiller ind, for at kan retsforfølge piraterne. Så længe de lande, der har problemer med pirateriet, alle handler efter forskellige lovgivninger, kommer de aldrig pirateriet til livs.

Og, sidst men ikke mindst, skal den manglende information til offentlighedens adgang til belysningen af piratproblemet brydes. Det er ikke et problem der kan ties ihjel. Det hjælper ikke at landes politikere ikke ønsker at debattere problemet. At de samme politikere har siddet på hænderne alt for længe, og bare lade stå til, er ingen undskyldning. Vi ønsker piraterne straffet for deres forbrydelser. Og vi ønsker at politikerne kommer ud af busken, og tager deres del af ansvaret. Også selv om det må indebære, at de kommer til at indrømme deres hidtidige passive forhold til problemet. Det er menneskeligt at fejle, også for politikere. Men det er sgu ynkeligt, ikke at være villig til at indse sine fejl.

Dette brev er skrevet af en bruger af face book siderne – Straf Piraterne, og Gruppen for LEOPARD’s besætnings frigivelse.

To sider, hvor medlemmerne tager piratproblemet alvorligt, og forholder sig til det.

Og, vores tanker går til de stakkels gidsler og deres pårørende. Desværre er der ikke mere vi kan gøre, men det er under alle omstændigheder mere, end intet at gøre.

Poul Erik Larsen
Fhv. navigatør
Skovfogedvænget 71b
3300 Frederiksværk

http://www.mariti.../?Id=12923
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Interview med den danske ambassadør i Thailand De fastboende 1 18-03-2024 12:23
Den danske gård i Thailand Hele Thailand 6 07-02-2024 16:03
film og dokumentare danske.. Film, bøger etc 79 20-01-2024 13:12
Nytårstalerne fra den danske dronning og den thailandske konge er nu klar. Den Royale blog 2 01-01-2024 08:04
Chikane og mobning på danske skibe Diverse 5 12-10-2023 21:46

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.22 sekunder | 99,402,274 Unikke besøg | jQ Blog