Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Danskere dør på ferien

Oprettet af yindee d. 28-12-2009 09:50
#1

hej en kedelig side af ferien men det kan jo ske for alle


224 danskere har inden for det sidste halvandet år mistet livet på en ferierejse.


Danskere på ferie 2008-2009


* 49.554 - Så mange danskere har fået pengene tilbage fra forsikringen, fordi de er blevet syge på deres ferie.

* 11.710 - Så mange danskere har fået ødelagt deres skiferie. Her er der tale om brækkede arme og ben.

* 8.668 - Så mange danskere fik forsikringspenge udbetalt, efter de var kommet til skade på en ferie.

* 4.952 - Så mange måtte vente forgæves på deres kuffert ved bagagebåndet. Efterfølgende har de fået kompensation fra forsikringen.

* 757 - Så mange danskere måtte afbryde ferien på grund af hjemkaldelse. Det sker i tilfælde af, at pårørende i Danmark dør eller bliver syge.

* 485 - Så mange danskere måtte have krisehjælp fra forsikringsselskabet under ferien (i forbindelse med dødsfald eller andre ulykker).

* 106 - Så mange danskere blev overfaldet på deres ferie, hvilket nemt lægger en dæmper på feriestemningen.



Selvom helbredet skranter, er danskerne stadig vilde med at rejse. Måske lidt for vilde. For mange danskere stiller træskoene under fjerne himmelstrøg.



Senest i søndags omkom en 57-årig dansker på en strand i Phuket i Thailand.
SOS International forsikrer hvert år tusindvis af danskere før, under og efter en udlandsrejse. I 2008 registrerede firmaet danskeres dødsfald i 59 forskellige lande. Men der er ikke sket en stigning i antallet af folk, der dør på ferien. Tallet har ligget stabilt de seneste år.

»Vi kan konstatere, at der over de seneste år ikke er sket en udvikling hverken i op- eller nedadgående retning,« fortæller Claus Eliassen, der er Vice President i SOS International.

Naturlig død
Selvom vi er nogle rigtige globetrottere i Danmark, skal vi ikke over på den anden side af kloden for at finde flest dødsfald. Den største hyppighed i dødsfald ses inden for de europæiske grænser. 28 pct. af dødsfaldene er sket i Spanien, nærmere betegnet på De Kanariske Øer. Og det er ikke en tilfældighed, at det netop er på charterturistmålet De Kanariske Øer, at danskerne udånder.

»Der er ikke videnskabeligt belæg for det, men vores tal viser, at årsagen er, at De kanariske Øer er et yndet feriemål for den ældre del af den danske befolkning,« siger Claus Eliassen.

Den hyppigste dødsårsag i 2008 var hjerte- og kredsløbssygdomme, og på andenpladsen over de store feriedræbere kommer lungelidelser.

Dårligt helbred dræber
Det er altså ikke slangebid, fald fra klipper eller andre eksotiske ferieaktiviteter, der slår flest af os ihjel.

»Langt størstedelen af de dødsfald, der sker under en rejse, sker på baggrund af dårligt helbred, og kun en lille procentdel af dødsfaldene sker på grund af en ulykke,« oplyser Claus Eliassen.
Samme lave antal omkomne finder vi blandt eventyrlystne danskere på oplevelsestur.

Vi husker forsikringen
Danskerne rejser på livet løs, og dårligt helbred sætter ikke en stopper for deres udlængsel. Men heldigvis er danskerne gode til at forsikre sig. For glemmes forsikringen, kan det blive en dyr fornøjelse.

»Der er en stigende tendens hos folk, der forsikrer sig mod forskellige lidelser, inden de rejser. Hvis folk ved, de er syge, før de tager hjemmefra, får de lavet en forhåndsgodkendelse, så de ved, de er dækket på rejsen,« forklarer Claus Eliassen, SOS International.

Ved dødsfald i udlandet uden forsikring, er det boet efter afdøde, der betaler regningerne. Det er forsvindende få, der ikke forsikrer sig, men hvis det sker, at en person dør uden at have tegnet en forsikring, sender SOS International informationen videre til Udenrigsministeriet.

Dumt og dyrt
»Vi er inde over i sjældne tilfælde. Det er altid forsikringsselskaberne, der dækker det. Vi går ind, hvis folk ikke er forsikrede, så kontakter vi pårørende i Danmark, der så evt. kan hjælpe deres familiemedlemmer. Vi går også ind i sagen og skaber kontakt til ambassaden i det pågældende land,« siger Inge Durant, kontorchef i Udenrigsministeriets Borgerservice. Samtidig konkluderer hun, at det er for dumt ikke at lade sig forsikre.

»Det er simpelthen alt for dyrt ikke at gøre det, uheldet kan jo nemt være ude.«



* Har du orden i ferie-papirerne? http://www.rejsel...-papirerne

* 10 råd der kan redde dit liv http://www.rejsel...de-dit-liv

* Phukets veje dræber http://www.rejsel...je-draeber

* Hackere kan få fly til at styrte http://www.rejsel...styrte-ned

* Knogleekspressen flyver igen http://www.rejsel...lyver-igen

* En sms om usikre forhold http://www.rejsel...paa-rejsen

* Det europæiske sygesikringskort på ferien http://www.rejsel...-paa-ferie

* Fuldt sygdomsdækket i ferien med det gule kort http://www.rejsel...ingskortet