Thailand er på vej ud af en farlig vej, lyder advarslen fra FN's kontor for menneskerettigheder, hvor man opfordrer til straks at genindføre et civilt styre.
Advarslen sker i kølvandet på juntastyrets beslutning onsdag aften om at ophæve nødretstilstanden med særlige love, der giver militæret vidtrækkende beføjelser.
FN's højkommissær for menneskerettigheder, Zeid Ra'ad Al Hussein, erklærer sig foruroliget over udviklingen i det asiatiske land.
Han kalder juntaens tiltag for "endnu mere drakonisk" end nødretten, som i sig selv er en tilsidesættelse af gældende lov.
FN's højkommissær Zeid Ra'ad Al Hussein siger, at beslutningen "åbner en dør på vid gab for alvorlige brud på fundamentale menneskerettigheder" og reelt "ophæver ytringsfriheden".
Den jordanske diplomat opfordrer juntaen til at overlade ledelsen af Thailand til et civilt, demokratisk styre.
Afsnit 44 i den midlertidige forfatning, som juntaen har udarbejdet, giver landets premierminister, Prayuth Chan-ocha, magt til at træffe enhver tænkelig beslutning under henvisning til landets sikkerhed.
Forfatningen giver også juntaen mulighed for at stoppe medieudgivelser, som kan "skabe frygt eller forvrænge information."
Det er imidlertid ikke alle, som mener, at der er sket tilbageskridt med onsdagens lov. Tidligere premierminister Abhisit Vejjajiva mener, at "magten er blevet indskrænket".
- Militæret forsøger at finde veje til at dæmpe situationen, men de gør det i deres eget tempo, og de føler sig endnu ikke sikre, siger Vejjajiva.
Prayuth Chan-ocha har lovet at overgive magten til en civil regering, men det vil ikke ske før, at en ny forfatning, som forhindrer korruption og sikrer politiske reformer, er på plads, siger han.