Ifølge Danmarks ambassadør i Thailand, Mikael Hemniti Winther, er thailænderne generelt ikke så overraskede over, at militæret overtog magten i landet torsdag. Det er nemlig langt fra første gang, at Thailand oplever et militærkup.
- Men det er altid en trist udvikling, også for thailænderne, når militæret tager over. De ved godt, at det er alvorligt, og at det kan få konsekvenser, og det er en følelse af usikkerhed, fordi vi har endnu ikke set, hvad militærregeringen har tænkt sig, fortæller han til Ritzau.
Mikael Hemniti Winther afventer ligesom resten af landet, hvordan militæret håndterer situationen - men også hvordan demonstranterne reagerer på kuppet.
Ifølge landets hærchef, general Prayuth Chan-ocha, er hovedformålet med kuppet at stoppe for volden, der har præget landet i månedsvis, og så at komme i gang med at finde en løsning på konflikten.
Flere mennesker er døde, og hundredvis er kommet til skade under de indimellem meget voldsomme uroligheder.
Tidligere i denne måned blev Yingluck Shinawatra afskediget som regeringsleder efter en kontroversiel dom for magtmisbrug. Siden er spændingerne taget til igen.
Spørgsmålet er nu, om der bliver fundet en løsning, der ikke klart vælger politisk side, der er enten for eller imod den tidligere regering.
- Hvis militæret vælger en af siderne, risikerer vi en konfrontation fra den anden part, siger han.
Torsdag landede Mikael Hemniti Winther i Bangkok efter et dagsbesøg i Myanmar, og allerede her oplevede han en forskel i den thailandske hovedstad.
- Jeg kunne se, at der var mere militær til stede, det er ikke voldsomt, men der er tale om militære checkpoints og militære lastbiler, siger han.
Torsdag anbefalede Star Tour sine gæster at blive væk fra Bangkok. Det gør ambassadøren ikke, men han opfordrer til, at man læser Udenrigsministeriets rejsevejledning, der er blevet opdateret i forbindelse med kuppet.
Der står blandt andet om udgangsforbud i landet, og at man skal holde sig fra demonstrationerne, men det overordnede sikkerhedsniveau er fortsat uændret.
Derudover anbefaler Mikael Hemniti Winther, at man registrerer sig på danskerlisten, hvis situationen skulle eskalere.
De seneste 80 år har Thailand oplevet 18 militærkup.