Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Plaisak død af herpesvirus
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 30-08-2022 18:20
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3441
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Plaisak død af herpesvirus



Zoologisk have i København oplyser at deres unge hanelefant Plaisak fredag eftermiddag døde efter kort tids sygdom og intensiv behandling.

Obduktionen og de indledende laboratorieprøver viser desværre, at der er tale om den frygtede elefantherpes EEHV, som er ansvarlig for rigtig mange dødsfald hos unge elefanter.

Cirka halvdelen af alle elefantunger i fangenskab dør af elefantherpes inden for deres første 8-10 leveår. Også i naturen er problemet stigende - sandsynligvis, fordi der bliver færre og færre vilde elefanter, og de på den måde ikke mødes og smitter hinanden ofte nok til at udvikle antistoffer.

Elefantherpes er en enormt kompleks og aggressiv sygdom. Vi stadig langt fra målet om en effektiv behandling, men den massive internationale forskning på området, som vi har deltaget i siden 2015, giver håb for udviklingen af en vaccine på sigt.

Plaisak blev født i ZOO i 2017. Han var en utrolig rar og rolig elefant, som især vil blive savnet af de dyrepassere, der gennem tiden har haft fornøjelsen af at arbejde med ham.
»Link_ZOO
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.20 sekunder | 99,715,396 Unikke besøg | jQ Blog