Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Een pige og niogtredive sømænd af Else Boyes
Je suis Charlie
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 05-07-2021 08:47
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 916
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

Bogen: EEN pige og niogtredive sømænd

www.thai-dk.dk/uploads/1963-enpigeog39soemaend.jpg


Else Margrethe Boyes, født Jensen 1934, blev nysproglig student fra Gentofte Statsskole. Hun blev uddannet som radiotelegrafist og fik som 19-årig hyre i Ø.K.

Hun giftede sig med den australske styrmand Ross A. Boyes og sejlede med ham på M/S Wangaratta fra Transatlantic i Göteborg. Parret bosatte sig i Melbourne i Australien og siden bosatte Else Boyes sig i guldminebyen Kalgoorlie i Vestaustralien.

Else Boyes skrev bogen »EEN pige og niogtredive sømænd«, der blev udgivet i 1963 og filmet af Saga Studio et par år efter.

»Se nærmere her: Bibliotek.dk

Filmen: EEN pige og niogtredive sømænd

Filmen der udkom to år senere i 1965 var blandt andet med skuespillere som Ove Sprogøe, Poul Bundgaard, Morten Grunwald, Axel Strøbye, Karl Stegger med mange flere.

Else Boyes var allerede da filmen udkom flyttet fra Danmark til Australien med hendes mand. 76 år gammel kontakter Else hjemmesiden Snesejler og fortæller lidt mere om hendes historie. Desværre slutter kontakten mellem Else og Snesejleren omkring år 2010

»Læs nærmere på: Snesejler.dk

Et lille klip fra filmen





Beskrivelse
Else Jensen (Birgit Sadolin) er kolonihaven "Det lille Hjem" i Brønshøjs store stolthed. Hun er blevet student. Under hendes studenterfest, ryster hun hele selskabet ved at fortælle, at hun vil være sømand - og radiotelegrafist.

4 år senere: Else er blevet telegrafist og mens hun bliver fejret, modtager hun et telegram: Hun har fået hyre. Efter et møde med rederiets ejer fru Wilhelmine Jacobsen (Sigrid Horne-Rasmussen), bliver hun sendt til Bangkok. Der ligger "Warrigal", skibet hun skal påmønstre.

Da hun ankommer til Bangkok møder hun Peter Eberhart (Morten Grunwald) i havnen. Han som sørger for, at hun kommer ombord. Hendes første møde med kaptajn Barker (Axel Strøby) bliver en styrkeprøve mellem hende og kaptajnen. Barker bryder sig ikke om at have piger ombord.

Det gør mandskabet heller ikke. "Piger skaber splid, og fordrejer hovedet på folkene". Else bedyrer, at hun ikke agter at fordreje hovedet på en eneste af sømændene. Hun kan ikke lide mænd, siger hun. Else får en hård tid ombord. Hun får den dårligst mulige start og laver alle tænkelige fejl: Manglende toldpapirer og for sent udbetalt hyre, så hun har alt og alle imod sig.

Undtagen messedrengen Holger (Jan Priiskorn Schmidt), som inviterer hende med i land i Hong Kong. Det er en barsk tilværelse for enlig pige, mellem rå og hensynsløse sømænd, men med sit ligefremme og naive væsen klarer Else skærene. Hun undgår heller ikke søsygens kvaler. Til sidst kommer det til et opgør mellem Barker og hende. Hun vil blive sendt hjem, når de anløber næste havn.

Barker skifter dog mening. Hun skal ikke sendes hjem på rederiets regning. Else bliver kaldt til "Skibsmøde". Efter en overhaling om mangel på fantasi, tager hun fusen på dem alle, ved at tage imod et tilbud om at gå i land og besøge "Sussis blue bar". Overstyrmand Carlsson (Bjørn Puggaard Müller) kaldet "Pessimisten" advarer Else mod alle de farer og ulykker, hun kan komme ud for i land såsom: tyve, røvere og dødsensfarlig spiritus.

Men efter et gevaldigt værtshusslagsmål i land, opdager Peter Eberhart at Else er en dejlig pige. Vi er tilbage i kolonihaven og brudeparret Peter og Else får under middagen overbragt et telegram, som meddeler dem, at de har fået hyre endnu engang. De forlader selskabet og når i allersidste øjeblik skibet, hvor kaptajn Barker tager i mod dem på dækket.


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
16-årige thailandsk pige udvist til Thailand Nyheder på dansk 1 02-12-2022 09:55
12-årig thailandsk pige voldtaget af familiemedlemmer Nyheder på dansk 1 18-06-2020 08:14
’Verdens mest behårede pige’ har barberet ansigtet og giftet sig med sit livs kærlighed Nyheder på dansk 1 11-11-2019 10:44
Jule pige fest i Pattaya Amazing Pattaya 2 10-12-2018 04:50
Femårig pige dræbt under demonstrationer i Thailand Nyheder på dansk 1 23-02-2014 06:39

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.22 sekunder | 97,306,262 Unikke besøg | jQ Blog