Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Elefantsafari i Thailand kan hjælpe reddede elefanter
tiny
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 02-02-2020 14:04
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 133
Tilmeldt: 29.06.10
 Status: Offline





Vi har finansieret et nyt ”elefantsafari”-område i Thailand. Det kan betyde et nyt liv for elefanter, der tidligere er blevet udnyttet til turistunderholdning – og blive det største elefantreservat i landet.

Elephant Valley Thailand ønsker at rehabilitere deres elefanter og genudsætte dem i naturen.

I Elephant Valley Thailand (EVT) har seks elefanter, der tidligere levede et usselt liv i turist- eller skovhugstindustrien, fået et godt liv. Elefanterne trives med at boltre sig på de 16 hektar med skyggefulde træer og langt, vajende græs.

Den mulighed mener vi, at mange flere elefanter skal have.

I 2019 støttede vi derfor EVT med et stort beløb til at udvikle en ”elefantsafari” – et stort, nyt område, hvor elefanter, der tidligere er blevet udnyttet til turistunderholdning, kan få et godt og værdigt otium.

Området bliver kaldt Elephant Valley Safari (EVS), og her vil der være plads til op til 35 elefanter – måske flere. EVS kan ende med at blive det største elefantreservat i Thailand.

www.thai-dk.dk/uploads/elle.jpg


Målet: At hjælpe elefanterne tilbage i den fri natur

EVS er 183 hektar stort. Vi har hjulpet med at få genplantet området, så det svarer til elefanters levesteder i naturen. Halvdelen af området er dækket af tæt, frodig skov, og den anden halvdel er blevet tilplantet med lækre græssorter, bambus, forskellige planter og træer.

Meget hurtigt rykkede et stort antal fugle ind i området, og deres sang fylder nu luften.

EVT ønsker at rehabilitere deres elefanter og genudsætte dem i naturen. Med så stort et område og minimale forstyrrelser fra mennesker får elefanterne friheden til at følge deres naturlige instinkter og finde sammen i flokke. EVT håber på at kunne skabe fem elefantflokke. Ved at leve sammen i en flok har elefanterne de bedste chancer for at trives i naturen og dermed potentielt at kunne genudsættes.


En naturlig elefantoplevelse frem for elefantridning?

Når EVS åbner for besøgende, vil de blive kørt rundt i jeeps i stil med en afrikansk safari. De vil kunne se elefanterne på afstand og opleve, hvordan de store dyr opfører sig, når de er overladt til sig selv og ikke bliver kommanderet rundt af mennesker.


EVS er et stort og dyrt projekt. Det kræver, at nok turister er villige til at betale for at se reddede elefanter leve naturligt uden at kunne komme helt tæt på dem, sådan som man kan, hvis man rider på elefanter eller bader med dem.

Men en elefantsafari i Thailand er en helt unik oplevelse, så de ansatte er optimistiske og tror på, at det vil blive et hit blandt de mange turister i landet.

Elefanten Kamoon har nu ”vildt” kropssprog

Når EVT finder frem til de elefanter, de vil give en ny chance i livet, er det vigtigt for dem, at de løskøbte elefanter ikke bliver erstattet af nye elefanter taget fra naturen. Derfor er de på udkig efter elefantejere, der er villige til at sælge deres ældre elefant, men som ikke vil købe en ny elefant.

I slutningen af 2019 flyttede den første beboer, den ældre hunelefant Kamoon, ind i det nye område. Kamoon kan være lidt nervøs, og hun har forsigtigt udforsket sit nye hjem. Det første, hun gjorde, var at gnaske løs på banantræernes blade – hendes yndlingsspise!

De ansatte studerer nøje Kamoon og kan se, at hun er begyndt at udvise kropssprog, som man normalt kun ser hos vilde elefanter i naturen. Det er et rigtig godt tegn, der tyder på, at hun trives. De kan også se, at når elefanter får lov til grundigt at undersøge et nyt område uden menneskelig indblanding, bliver de mere trygge og selvsikre.

Området bliver udviklet yderligere i de kommende par måneder. Blandt andet skal der etableres flere kilder til vand rundt omkring på de mange hektar. Forhåbentlig vil endnu en hunelefant kunne flytte ind i april.

kilde: https://www.world...-elefanter
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Smag på Thailand Hele Thailand 90 24-03-2024 12:54
Interview med den danske ambassadør i Thailand De fastboende 1 18-03-2024 12:23
Se dokumentar om Black Mountain i Thailand Golf baner 4 15-03-2024 12:39
Thailand: 10 million people suffer pollution-related illnesses in 2023 | BBC News Hele Thailand 1 10-03-2024 09:35
Keld Wulff alias Kenn Holm anholdt i Thailand Nyheder på dansk 20 06-03-2024 12:27

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.16 sekunder | 97,846,355 Unikke besøg | jQ Blog