Antal indlæg: 97 Tilmeldt: 28.08.16 Status: Offline
En thailandsk munk ville på grund af sin religion ikke sidde ved siden af en kvinde om bord på et fly til Danmark. Det medførte, at flyselskabet flyttede den danske kvinde til en anden plads i flyet, hvilket fik hende til at klage over forskelsbehandling på grund af sit køn. Hun har nu tabt sagen.
Det fremgår af afgørelsen fra Ligebehandlingsnævnet, der modtog klagen i august sidste år.
Selvom kvinden var den første til at forudbestille sæde i flyet fra Bangkok i Thailand til København på afgangen i juli 2016, og hun havde valgt ‘den bedste plads i flyveren,’ som hun skriver i klagen, så måtte hun ved check-in i den thailandske hovedstad modvilligt acceptere, at hun blev vist til et andet sæde.
Til Ligebehandlingsnævnet har kvinden givet udtryk for, at hun undrer sig over, at flyselskabet ikke flyttede munken til et andet sæde, da det var ham, som ikke ønskede at sidde ved siden af hende.
Den krænkede kvinde kunne grundet sit arbejde ikke vente på en anden flyafgang, fremgår det videre af klagen.
Flyselskabet, som kvinden har klaget over, forklarer over for Ligebehandlingsnævnet, at flytningen af kvinden var et forsøg på at ‘imødekomme alle passagerers ønsker.’ Hun fik således et andet såkaldt premium-sæde, der ‘svarede til det flysæde, som hun havde forudbestilt,’ lyder forsvaret.
Men den danske kvinde mener ikke, at hun fik, hvad hun betalte for, fordi flyselskabet lover, at prisen for flyrejsen er inklusive passagerens frie valg af sæde.
Ligebehandlingsnævnets medlemmer var uenige i afgørelsen. To medlemmer af nævnet har givet flyselskabet medhold i sagen, fordi den danske kvinde ifølge dem ikke har påvist, at ‘tildelingen af et andet flysæde inden for samme priskategori er udtryk for ringere behandling i lovens forstand’, som det skrives i afgørelsen.