Antal indlæg: 410 Tilmeldt: 04.12.11 Status: Offline
Ferien står for døren, og mange skal til udlandet. Det kan dog blive en dyr fornøjelse, hvis man hæver kontanter i en pengeautomat i udlandet.
Flere og flere pengeautomater er begyndt at spørge, om du vil afregne i kroner eller i lokal valuta som eksempelvis euro.
Vælger man at afregne i danske kroner, kan prisen ende med at blive op til 200 kroner højere, fordi pengene veksles til en dårligere kurs.
Hos rejsebureauet Suncharter oplever man, at det især er inden for det seneste år, at turisterne er blevet tvunget til at vælge valuta.
- I min verden er det at snyde folk, siger direktør Søren Kjellerup. https://www.dr.dk...snyder-dig
Antal indlæg: 410 Tilmeldt: 04.12.11 Status: Offline
Feriefælde: Stor forskel på kurserne i udenlandske hæveautomater
»Jeg føler mig snydt«, siger Ole Olsen om mødet med hæveautomat i Grækenland.
En hæveautomat er ikke bare en hæveautomat.
Det erfarede Ole Olsen fra Rødovre bittert, da han for nylig var på ferie i Grækenland og havde brug for lokal valuta på lommen.
Han hævede 200 euro i en tilfældig hæveautomat i et strandområde på øen Naxos. Grundlæggende forventede han, at der så ville stå omkring 1500 kroner mindre på hans konto, eftersom kursen på euro i de fleste banker og forretninger i øjeblikket afregnes til en kurs i underkanten af 7,5.
Stor var overraskelsen derfor, da automaten fortalte ham, at der ville forsvinde 1658 kroner fra hans konto, hvis han accepterede hævningen. Eurokursen hos Euronets, der står bag hæveautomaten, som Ole Olsen benyttede, er dermed over 8,29 og altså markant højere end den gængse vekselkurs.
Antal indlæg: 410 Tilmeldt: 04.12.11 Status: Offline
Sparetip: Skal du betale med kort eller kontant på ferien?
Vælg det bedste betalingsmiddel på udlandsrejsen i sommerferien. Turengårtil.dk har undersøgt omkostningerne ved forskellige betalingsformer.
En sviptur til London, en drømmerejse til Thailand eller bare en tur over Øresund.
Uanset, hvor vi bevæger os hen i verden, skal der kontanter eller kort på lommen. Og forvirringen blandt forbrugerne er stor, når det gælder betalinger på rejser i udlandet, lyder det fra Forbrugerrådet.
8 GODE RÅD:
Medbring lidt kontanter hjemmefra – det kan ofte bedst betale sig at gå i valutabutikker fremfor banken og aldrig at veksle på feriestedet.
Køb på Visa/Dankort, når du kan – det er både billigere end valuta købt i Danmark og valuta hævet i udenlandske automater
Har du flere kort – så tjek kortbestemmelserne for at se, hvilket der er billigst.
Tjek beløbsgrænserne hjemmefra – VisaDankort har eksempelvis en grænse på 20.000 kroner på 30 dage og 2.000 kroner pr. dag.
Tjek kortets udløbsdato - så du ikke står i udlandet med et betalingskort, der ikke længere virker.
Undgå kronebetaling – betal i lokal valuta med dit kort. At betale i kroner er dyrere. I danske butikker koster det for eksempel tre procent at betale i euro i stedet for i kroner.
Tag et reservekort med – Særligt, hvis du rejser alene, bør du tage et ekstra kort med i tilfælde af tyveri, spærring eller en ødelagt betalingschip.
Kontroller altid dine kvitteringer – både før du skriver under i butikken, og når du efter rejsen på netbank tjekker om kvitteringer og netbanktræk stemmer overens.
Antal indlæg: 256 Tilmeldt: 26.03.09 Status: Offline
Beløbsgrænsen for Visa-kort i min bank er højere. Check på jeres banks hjemmeside. Måske skulle I tænke over at have 2 kort. Det har jeg. Her er en oversigt I måske kan få nogle ideer fra. https://www.sydba...gsgraenser. God tur derude.
Det gode ved kristendommen er, den har givet os noget at sige, når vi slår foden.