Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Skidegodt Belgien, Ha-ha.
AL 48
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-10-2013 16:51
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1826
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Somalisk piratkonge fanget i Belgien.

www.thai-dk.dk/uploads/2CWzl.jpg

Tirsdag 15. oktober 2013 kl: 11:08
Ego'et var stort nok til, at løftet om en dokumentar lokkede den somaliske piratkonge Afweye til Belgien. Her stod myndighederne imidlertid klar til at arrestere ham i stedet for at filme den lovede dokumentar om hans liv som højtlønnet pirat.

Mohamed Abdi Hassan, også kendt som ‘Afweyne’ (Store Mund), blev tilbageholdt lørdag i Bruxelles Lufthavn, da han ankom sammen med en anden mistænkt identificeret som Mohamed M. A. – eller ’Tiiceey’, sagde anklager Johan Delmulle ved en efterfølgende pressekonference.

Tiiceey er tidligere guvernør i de somaliske regioner Himan og Heeb og mistænkes for at hjælpe Afweyne's piratorganisation, lød det fra anklagerne.

Hele sagen startede tilbage i 2009.

I forbindelse med at to pirater blev arresteret og dømt for bortførelsen af et belgisk skib, besluttede de belgiske myndigheder sig for at gå efter bagmændene, som ellers altid slipper fri. De skønnede, at en international arrestordre ville være betydningsløs, så derfor blev belgiske undercover agenter sat på sagen.

Agenterne indledte stille og roligt et tillidsforhold til Tiiceey og gennem ham kom de efter måneders tålmodig venten videre til Afweyne.

Begge afrikanere gik senere med til at være med i en dokumentarudsendelse, hvor Afweyne skulle være rådgiver på en film om sit eget virke som højtlønnet piratkonge på den øst-afrikanske kyst.

"Det er altid de små fisk, der går i nettet og de store, der slipper fri”, som Delmulle udtrykte det uden at ville komme nærmere ind på detaljerne i plottet.

American One Earth Future Foundation mener, at de somaliske pirater i 2011 har kostet verdensøkonomien syv milliarder dollars – heraf er de 160 millioner dollars ren indtægt til piraterne i form af løsesummer – og en god del af disse er gået til netop Afweyne.

FN beskylder en tidligere somalisk præsident for at have beskyttet Afweyne ved at give ham et diplomatpas, men uagtet dette sidder han nu i et belgisk fængsel og venter på en tiltale.

Optrapning af internationale patruljeringer i området og bevæbnede vagter om bord på skibene har gjort livet besværligt for piraterne. Derfor fokuserer de nu deres operationer mod fastlandet, hvor de kidnapper turister og nødhjælpsarbejdere i det nordlige Kenya og Somalia.

Kilde: Maritime Executive
http://www.mariti.../?Id=20532
--------------------------------------------------------------------
- Disse pirater og deres bagmænd skal aldrig kunne vide sig sikre i noget landSad
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-10-2013 19:04
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3843
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Helt ærligt Al 48, hvornår har du mødt en smart negerGrin
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-10-2013 17:03
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1826
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

skipper skrev:
Helt ærligt Al 48, hvornår har du mødt en smart negerGrin


Han -eller hunkøn ?? griner
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.18 sekunder | 100,477,193 Unikke besøg | jQ Blog