Antal indlæg: 857 Tilmeldt: 19.12.11 Status: Offline
Snart kan du købe adgang til Thailands nationalparker i kiosker landet over.
Fra november vil det være muligt at købe adgangstegn til Thailands 148 nationalparker via landets 7-Eleven-kiosker forlyder det ifølge Bangkok Post fra Thailands National Parks Office.
I en periode vil det stadig være muligt at købe billet ved indgangen til nationalparkerne, mens det nye system bliver implementeret.
Med det nye tiltag håber National Parks Office at komme korruption ved billetsalg til nationalparkerne til livs, hvilket er et problem med det nuværende system.
En del af billetprisen vil fremover være en 'service-afgift'
I forbindelse med den nye omlægning af billetsalget vil National Parks Office også forsøge at nedsætte antallet af turister, der hvert år besøger nationalparkerne for at prøve at beskytte naturen mest muligt.
Antal indlæg: 245 Tilmeldt: 24.02.09 Status: Offline
Host... beskytte naturen mest muligt?
Her er de store og påtrængende udfordringer: Krybskytteri og ulovlig inddragelse af land tilhørende national parken til såvel bosættelse, resorts som agerbrug/husdyrbrug.
Turister bevæger sig sjældent mere end højst en kilometer fra park office. Og så er der de lokaliteter, der nominelt figurerer som national parker, men ikke har det ringeste tilløb til at være sådanne: Phi Phi, Koh Samet. Jeg ville le, hvis det ikke var så sørgeligt.
Det er en helt, helt malplaceret manøvre, der velsagtens skal tjene til at fjerne focus fra de virkelige problemer.
De virkelige problemer, som myndighederne er for inkompetente og for berøringsangste til at gøre noget ved. Og park myndigheder - har på trods af gode ønsker - ikke midler ejheller mandskab til at gøre den krævede indsats.
En tidligere "national park direktør" begik for få år tilbage selvmord i erkendelsen af sin totale afmagt.
Den kendte forfatter, fotograf og miljøforkæmper i Thailand, L. Bruce Kekule (en personlig helt for undertegnede) kan googles for dem, der ønsker at få et indblik i virkelighedens verden.
Antal indlæg: 857 Tilmeldt: 19.12.11 Status: Offline
@indblik i virkelighedens verden.
hvem kan beskytte naturen, mod de store og magtfulde politiker, som i de fleste tilfælde står bag, inddragelse af land tilhørende national parken til resorts : Svar Ingen, dem der forsøger at forhindrer misbruget, bliver forflyttet til en indaktiv post, meget hurtigt
i USA har de også problemer
Vandalisme i turismens barndom – og i dag
Masseturismen har været hård ved Petrified Forest. Tilbage i slutningen af 1800-tallet var der tale om ren vandalisme, når lykkejægere og forretningsfolk sprængte de forstenede træstammer fra hinanden for at sælge de smukke forsteninger til turisterne. Og det var først i 1908, da Petrified Forest blev udråbt til National Monument, at der kom nogenlunde styr på vandalismen i parken. Og så alligevel ikke, for først i 1921 blev de først parkrangere ansat til at holde styr på parkens naturherligheder – på det tidspunkt var der allerede forsvundet massive mængder af unikke forsteninger.
Selv i dag er tyveri af forsteninger fra parken et massivt problem. Parkrangere anslår, at der hver eneste måned forsvinder over et ton forsteninger fra parken. Petrified Forest National Park har således den kedelige rekord at være den nationalpark i hele USA, der har de største problemer med tyverier. Af samme grund bliver du også udspurgt, om du har taget souvenirs med dig hjem fra parken, når du kører ud af parken. Desuden er Petrified Forest National Park kun åben fra kl. 7.00 morgen til solnedgang.