Mælk, der nærmer sig udløbsdatoen eller cornflakes, hvor kassen er gået i stykker. Det er normalt madvarer, som virksomhederne smider væk. Men den frivillige organisation Fødevarebanken har stor succes med en helt anden løsning.
Organisationen kører madvarerne ud til socialt udsatte i hovedstadsområdet. Og 23. december var den allertravleste udbringningsdag.
Selvom det er dagen før juleaften, er 62-årige Böje Nansen en af de 73 frivillige, der er i fuld gang med at pakke mad til socialt udsatte.
"Man føler da, at man er med til at gøre noget godt for folk, som har det hårdt," siger han.
Enorm glæde
42 virksomheder og organisationer donerer den spiselige mad, som ikke kan sælges.
Nogle af de faste modtagere af maden er mandecenteret på Christianshavn og et kvindecenter i København.
Ideen er bragt til Danmark af Thomas Flemming.
"Man har systemerne i udlandet. Dem så jeg og tænkte, nu må vi gøre noget ved det. Det startede for seks år siden. I dag har vi Fødevarebank i Danmark og det er en enorm glæde at gøre det her," siger Thomas Flemming, direktør i Fødevarebanken.
Og det rigtigt godt. I år kører Fødevarebanken 30 tons madvarer ud i december til de udsatte. Det er en fordobling i forhold til sidste år.
"Det varmer helt ned i storetåen," siger Hans Mørch Andersen, som er en af de glade modtagere.