Indlagt 50 gange: Kim Petersen fik hjerteanfald under arbejdsprøvning -men kan ikke få førtidspension. Kommunen synes ikke, han er syg nok
Stakkevis af papirer fra 15 års kamp om at få tilkendt førtidspension er lagt i sirlige bunker og mapper overalt på Kim Petersens trange værelse. På trods af, han flere gange har været så syg, at han ikke har kunnet gennemføre kommunens arbejdsprøvninger, mener myndighederne ikke, han er syg nok til at få tilkendt førtidspension.
Den 55-årige tidligere scenetekniker og sikkerhedsvagt er født med dårligt hjerte og har på grund af mange års arbejde under koncerter og festivaler pådraget sig en konstant, hylende tinnitus. Arbejdsskaden får ham i 1995 til at søge om førtidspension.
Først i år 2007 kommer der skub i sagen, da Kim Petersen skal igennem endnu en arbejdsprøvning, hvor Københavns Kommune vil vurdere hans arbejdsevne. Den hjertesyge mand, som har været indlagt på hospitalet over 50 gange, sættes til at tage et erhvervskørekort.
- På køreskolen får jeg en hård hjertebanken. Normalt kan jeg få den til at gå væk ved at gå ned i knæ og lave en øvelse. Men her er jeg nødt til at sige til læreren, at jeg skal på hospitalet med det samme, fortæller Kim Petersen.
Psykisk tortur
Efter hjerteanfaldet indstiller Kim Petersens sagsbehandler ham til førtidspension. Men glæden er kort. Få dage senere står han med et brev i hænderne, som fortæller, at han har fået ny sagsbehandler. Sagen starter forfra.
- Det er som psykisk tortur for mig, at jeg hele tiden render panden mod en mur. Siden 2007 tænker jeg ikke på andet, fra jeg står op, til jeg går i seng, siger Kim Petersen om den udmattende sagsbehandling, som han mener er fyldt med fejl.
Et af kommunens forslag er, at Kim Petersen skal i gang med lykkepiller og få en hjerteoperation: - Men jeg har papir på, at jeg ikke kan få operationen, da mit hjerte er for stort. Ellers havde jeg jo fået operationen for mange år siden. Lykkepillerne kan jeg ikke tåle, for de går direkte i hjertet.
En slem sag
Leslie Arentoft (V) er medlem af Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune og har fulgt Kim Petersens sag tæt i flere år.
- Jeg er meget forsigtig med at tage den slags sager, men Kims er en af de værste, jeg nogen sinde har set. Der er overtrædelser af de mest klokkeklare regler hele vejen igennem sagsbehandlingen, siger han.
- Jeg kender folk, der er langt mere rørige og raske end Kim, som har fået førtidspension. Så vi er helt dernede, hvor man siger, at det ikke kan være rigtigt, mener Leslie Arentoft.
Lige nu overvejer Kim Petersen sin sidste mulighed for at anke kommunens beslutning om at nægte ham førtidspension.
Jeg lever ikke. Jeg eksisterer. Den eneste grund til, at jeg ikke har taget billetten endnu, er min datter, siger Kim Petersen.